Kurs i att SKRIVA FÖR WEBBEN

Lär dig hur ni kommunicerar med Storytelling

Kontakta oss för skräddarsydd kurs

Hade det inte varit skönt att veta exakt hur du skall skriva på webben utan att låta för säljande? Att ha konkreta listor och lathundar för kommunikation både på hemsidan och sociala medier? ​

Vår kurs riktar sig till alla som arbetar med digital kommunikation för företag och som vill lära sig grunderna för att skriva riktigt fångande på webben.

Vi håller kurser i Göteborg, Malmö och Stockholm och kommer gärna till din ort.

Varför är bra web-copy nödvändig 2018?​

Relationen mellan kund och företag är inte vad den var för 20 år sedan. Eller ens för 5 år sedan.

Nu förutsätter vi kunder att ni företag pratar till oss på ett personligt plan och utan klicheér eller floskler. Vi tar köpbeslut baserat på känslor, inte fakta.

Det är viktigare än någonsin att hålla oss på era plattformar så länge som möjligt, samtidigt som det finns fler distraktioner än någonsin. Ni måste skriva på ett sätt som griper tag, där varje mening har ett syfte.​​​

Vi kunder har enorma valmöjligheter och om ni inte lyckas övertyga oss – snabbt – att ni är värda våra pengar eller vår tid, så surfar vi vidare.

Att skriva bra för webben är inte svårt. Men det är väldigt få företag som gör den lilla initial investeringen som krävs, för att hamna framför de flesta andra. ​

Jag byggde upp den här kursen för dig som vill lära dig hur du effektivt får fram ditt budskap, och som vill ha konkreta verktyg och processer som funkar varje gång! ​Inget mer kliande i huvudet och kallsvettningar. ​Du kommer veta exakt vart du skall börja och vilken väg du skall ta!

3 fördelar med bra storytelling

Kort sagt handlar storytelling om att visa vad det finns för fördelar med er produkt eller tjänst, istället för att säga det. Men få personer vet hur en egentligen skall använda dess enorma kraft:

Storytelling engagerar​​

Forskning visar att våra hjärnor ignorerar klicheér och överanvända fraser. De aktiverar helt enkelt inte den delen av vår hjärna som är ansvarig för känslor. Som låter dig känna den enorma glädjen när du äntligen träffar någon som du tycker sådär fruktansvärt mycket om. Eller stoltheten när du sätter sista punkten i dokumentet som du slavat med i månader.​

Storytelling håller kvar vår uppmärksamhet​​

Tänk bara på den senaste boken eller filmen du fastnade i, som var helt omöjlig att ​pausa (jämför det med den senaste Powerpointen med fyrahundra sidor statistik du var tvungen att plåga dig igenom, zzznark!).

En bra historia håller kvar oss och vi vill veta mer.​

Storytelling bygger relationer och förtroende​​

Att berätta historier är ett av de äldsta sätten att kommunicera. Det är inbyggt i oss människor sedan när vi började vara just människor. Det har visat sig att bra berättande gör att vi känner oss trygga med någon (eller något, exempelvis ett företag).

Den här kursen innehåller en stor dos storytelling, och jag lär ut de bästa sätten att använda det när du skriver för webben.

Vad innehåller den här kursen?​

Istället för att lära dig massa ”quick-fixes” vill jag ge dig en djupare förståelse för vad som funkar när det kommer till att skriva för web och sociala medier.​ Om du vet grunderna, så kan du enklare följa med i de snabba svängarna som sker på internet, och du kommer kunna skriva lika bra på alla plattformar. ​

Det här är några av delarna i den här kursen:

  • Så når ni fram genom bruset på era sociala medier.
  • Skriv effektiva Call-To-Actions som leder kunder rätt.​
  • Vad är det EGENTLIGEN som behövs för att hamna högre upp på Google?​
  • Så skriver du för att bygga långvariga relationer med era kunder.​
  • Lär dig undvika klicheér (så ni inte tappar förtroendet hos läsarna).​​
  • Så här skriver du säljande utan att det känns konstlat​.
  • Konkreta verktyg och check-listor som gör skrivandet superenkelt.​

Funderar du på något? Hör av dig!

Skicka ett mail till mig (jens@befound.se) om du har några funderingar på innehållet i kursen eller huruvida den passar dig. ​​Du kanske vill ha kursen specialanpassad på något sätt. Det funkar det med.

Det är jag som håller kurs för dig:

Om mig; Jens Lennartsson

Vi människor älskar att connecta med andra människor, det ligger i vår DNA. Så varför skall inte företag prata som människor gör?

 

Ring: 0705-56 40 82

Befound AB
info@befound.se

Kärleksgatan 2a
211 45 Malmö

Jens Lennartsson
jens@befound.se
0705-56 40 82

Pontus Österlin
pontus@befound.se
0705-56 66 64


12 december 14.00 // Begränsat antal platser

Få första lektionen direkt, signa upp med din mail här: